viktminskning joina app

Intervju med Ann-Louice – en av Joinas deltagare

Ann-Louice är en av våra fantastiska deltagare som varit med i flertal grupper hos Joina och fått enastående resultat. Hon har använt och testat flera metoder för viktminskning, bland annat Viktväktarna och LCHF, samt använt sig av Lifesum-appen. Hon har lyckats gå ner över 50 kg och har framför allt skapat bättre vanor och en mer hälsosam vardag.

1. Vad har Joina gett dig?

Massor av glädje! Motivationen att röra mig mera. Gemenskap med de andra medlemmarna.

2. Hur många gånger har du varit med?

Oj, det är många gånger! Tror att det är minst tio olika grupper just nu.

3. Har du fått nya vänner via Joina?

Ja, det har jag verkligen, och även nya följare på Instagram. Det är jättekul.

4. Vad skulle du säga är det bästa med Joina?

Gemenskapen och att vi alla vill samma sak: nå våra mål. Peppen man får av de andra i gruppen är helt magisk.

5. Har du fått resultat?

Ja, det har jag. Sedan jag startade hos Joina i januari 2022 har jag lyckats gå ner ytterligare 10 kg på min viktresa.

6. Har du rekommenderat Joina till dina vänner?

Ja, flera gånger! Jag brukar säga att det är en som en stor grupp av härliga människor som vill nå sina mål och förbättra sin hälsa. Det finns både steggrupper och viktminskningsgrupper. Tillsammans med andra deltagare stöttar och motiverar vi varandra mot det gemensamma målet och samlar poäng. Jag gillar även att man kan vinna olika tävlingar.

7. Hur ofta är du inne i appen?

Flera gånger varje dag. Jagälskar att gå in och läsa alla inlägg från andra deltagare.

8. Vad fick dig att gå med i din första grupp?

Jag saknade gemenskapen och motivationen att orka fortsätta med min viktminskning, och jag ville ha något som sporrade mig att fortsätta kämpa. Efter två år börjar man sakna likasinnade människor som vill samma sak. Det är tufft att göra allt på egen hand. Jag fick en liknade gemenskap när jag var med i Viktväktarna, men Joina är betydligt roligare, och man är inte bunden till en specifik kosthållning. Utmaningarna i Joina och allt peppande från alla andra är helt fantastiskt. Jag är ju också en tävlingsmänniska ända ut i fingertopparna.

Läs mer om Ann-Louices resa:

“År 2019 fick jag mitt fjärde barn och där och då så sa jag inga fler barn får det bli, det var en tuff sista graviditet. Jag kände att nu är det min tur att ta hand om mig själv och inga fler graviditeter kunde sätta stopp för att jag skulle ta mig tillbaka. Jag bara bestämde mig att nu ska jag gå ner mina överviktskilon. Mellan graviditeterna har jag gjort så många försök att få bort gravidkilona med hjälp av bl a Viktväktarna, LCHF och även olika konstiga dieter. Men den här gången tänkte jag att nu kör vi kalorier för allt man stoppar i munnen “kostar ju” så jag började använda Lifesum-appen lite mer aktivt. Jag tog bort en del av gravidkilona, men sen tog det stopp ett tag. Jag hamnade på en platå så jag tog även hjälp av ett annat kostrådgivningsprogram där det fanns färdiga recept och veckomenyer.

I januari/februari 2020 började min livsstilsförändring “på riktigt”, nu var det jag själv i fokus. Visst det har varit en berg-och-dalbana, men vägen är ju inte spikrak den heller. Jag har verkligen kämpat under dessa två år. Pandemin kom och alla gymmen stängdes ner, men jag valde andra alternativ till träning som utomhusgym, hemmaträning, promenader i snöstorm, regn och värmeböljor – inget kunde stoppa mig för jag har en vilja av stål. Jag hade en plan som jag skulle fullfölja. Jag är fruktansvärt envis och tjurig, vilket har hjälpt mig väldigt mycket! Jag har ett enormt pannben. Har jag väl bestämt mig så har jag. Under denna resa har jag haft en bra planering rakt igenom. Jag planerade matsedlar som frukost, lunch, middag och 2-3 mellanmål. Jag hade även inplanerade träningsdagar 3-4 dagar i veckan och promenader/powerwalks på de träningsfria dagarna. Varje söndag har jag suttit ner och planerat matsedel för veckan och sedan åkt iväg och veckohandlat all mat så det inte ska sätta käppar i hjulen under min resa. Under hela denna tid så har jag haft ett sådant stort stöd av min familj, de har stöttat och peppat mig när jag känt mig lite nere. Men ni vet när vågen inte visar det där minuset man tycker att man är värd, det är tufft.

Den mentala biten har varit jobbigast. Jag har jobbat mycket med att försöka älska mig själv mer, och tänka positiva tankar om mig själv. Idag ser jag inte ner på mig själv längre, eller trycker ner mig själv, utan jag har blivit starkare av motgångarna och tagit det som en utmaning istället. Och idag gillar jag mig själv mycket mer – jag gillar det jag ser i spegeln. En glad, positiv tjej som är grymt stark och vältränad. Det var någon som frågade mig hur mycket jag ville gå ner och jag svarade ganska snabbt “Ja, men 50 kg minst i alla fall”. Idag har jag gått ner 54 kilo och har kanske ca 4-5 kilon kvar att gå ner men dom kilona är inte lika viktiga att gå ner. Just nu idag är jag ju så nöjd med mig själv. Jag kan även säga att i början så var det väldigt viktigt med belöningar vid varje minus på vågen för att fortsätta att känna motivationen. Det kunde vara allt från en tidning, träningskläder, hårfärg, klippning osv. Och vid större delmål (5 kg) kunde det bli massage, spa eller nya träningsskor. Det som också är svårt är att ta till sig är allt beröm från alla runt om kring mig. Själv tycker jag inte att jag gjort nåt märkvärdigt, det är väl inte nån stor grej att gå ner i vikt, men tydligen så är många människor väldigt imponerade och inspirerade av min resa. Jag tänker att kan jag så kan ju alla andra. Du måste bara bestämma dig och göra en plan – och så klart se till att fullfölja den.”

Kom igång med ett program som ger resultat!

Ett 60 dagars digitalt kost- och träningsprogram med hemmaträning, recept och verktyg för att komma i form!

-> Tränings- & kostplan av experter

-> Korta och effektiva träningspass

-> Över 80 hälsosamma recept

-> Enkla verktyg för hållbara resultat

joina daglig träning
Rulla till toppen