viktminskning joina app

Intervju med Ann-Louice – en av Joinas deltagare

Ann-Louice är en av våra fantastiska deltagare som varit med i flertal grupper hos Joina och fått fantastiska resultat. Hon har använt sig av, och testat flera metoder för viktminskning så som som Viktväktarna, Lchf samt använt sig av Lifesum appen. Hon har lyckats gå ner över 50 kg och framförallt fått in bättre vanor och en mer hälsosam vardag.

1. Vad har Joina gett dig?

Massor av glädje! Motivationen att röra mig mera. Gemenskap med dem andra medlemmarna.

2. Hur många gånger har du varit med?

Oj många gånger! Tror att det är minst 10 olika grupper just nu.

3. Har du fått nya vänner via Joina?

Ja, det har jag verkligen, och även nya följare på Instagram. Det är jätte kul.

4. Vad skulle du säga är det bästa med Joina?

Gemenskapen och att vi alla vill samma sak: nå våra mål. Peppen man får av dom andra i gruppen är helt magisk.

5. Har du fått resultat?

Ja, det har jag. Sen jag startade i januari 2022 hos Joina så har jag lyckats gå ner ytterligare 10 kg på min viktresa.

6. Har du rekommenderat Joina till dina vänner?

Ja, flera gånger! Brukar säga att det är en som en stor grupp av härliga människor som vill nå sina mål och förbättra sin hälsa. Det finns både steggrupper och viktminskningsgrupper. Tillsammans med andra deltagare stöttar och motiverar vi varandra mot det gemensamma målet, och samlar poäng, och gillar även att man kan vinna olika tävlingar.

7. Hur ofta är du inne i appen?

Flera gånger varje dag. Älskar att gå in och läsa alla inlägg från andra deltagare.

8. Vad fick dig att gå med i din första grupp?

Jag saknade gemenskapen och motivationen att orka fortsätta med min viktminskning, och jag ville ha något som sporrade mig att fortsätta kämpa. Efter 2 år så börjar man sakna likasinnade människor som vill samma sak. Det är tufft att göra allt på egen hand. Jag fick liknade gemenskap när jag var med i Viktväktarna men Joina är betydligt roligare, och man är inte bunden till en specifik kosthållning. Utmaningarna i Joina och allt peppande från alla andra är ju helt fantastiskt. Jag är ju också en tävlingsmänniska ända ut i fingertopparna.

Läs mer om Ann-Louice resa:

“År 2019 fick jag mitt 4:e barn och där och då så sa jag inga fler barn får det bli, det var en tuff sista graviditet. Jag kände att nu är det min tur att ta hand om mig själv och inga fler graviditeter kunde sätt stopp för att jag skulle ta mig tillbaka. Jag bara bestämde mig att nu ska jag gå ner mina överviktskilon. Har gjort så många försök mellan graviditeterna med att ta bort gravidkilona med hjälp av bla Viktväktarna, Lchf och även olika konstiga dieter men den här gången tänkte jag att nu kör vi kalorier för allt man stoppar i munnen “kostar ju” så jag började använda Lifesum appen lite mer aktivt. Jag tog bort en del av gravidkilona men sen tog det stopp ett tag, hamnade på en platå så jag tog även hjälp av ett annat kosrådgivningsprogram där det fanns färdiga recept och veckomenyer.

Januari/februari 2020 började min livsstilsförändring “på riktigt”, nu var det mig själv i fokus. Visst det har varit en berg och dalbana men vägen är ju inte spikrak den heller. Jag har verkligen kämpat under dessa 2 år, pandemin kom och alla gymmen stängdes ner men jag valde andra alternativ till träning som utomhus gymmen, hemma träning, promenader i snöstorm, regn och värmeböljor, inget kunde stoppa mig för jag har en vilja av stål. Jag hade en plan som jag skulle fullfölja. Jag är fruktansvärt envis och tjurig vilket har hjälpt mig väldigt mycket! Jag har ett enormt pannben. Har jag väl bestämt mig så har jag. Under denna resa så har jag haft en bra planering rakt igenom. Planerade matsedlar som frukost, lunch , middag och 2-3 mellanmål. Även inplanerade träningsdagar 3-4 dagar i veckan och promenader/powerwalks på dom träningsfria dagarna. Varje söndag har jag suttit ner och planerat matsedel för veckan och sedan åkt iväg och veckohandlat all mat så det inte ska sätta käppar i hjulen under min resa. Under hela denna tid så har jag haft sånt stort stöd av min familj, dom har stöttat och peppat mig när jag känt mig lite nere. Men ni vet när vågen inte visar det där minuset man tycker att man är värd, det är tufft.

Den mentala biten har varit jobbigast, jag har jobbat mycket med att försöka älska mig själv mer, och tänka positiva tankar om mig själv. Idag ser jag inte ner på mig själv längre eller trycker ner mig själv utan jag har blivit starkare av motgångarna och tagit det som en utmaning istället. Och idag gillar jag mig själv mycket mer och jag gillar det jag ser i spegeln. En glad, positiv tjej som är grymt stark och vältränad. Det var nån som frågade mig hur mycket jag ville gå ner och jag svarade ganska snabbt “-Ja men 50 kg minst iallafall” Idag har jag gått ner 54 kilo och har kanske ca 4-5 kilon kvar att gå ner men dom kilona är inte lika viktiga att gå ner. Just nu idag är jag ju så nöjd med mig själv. Jag kan även säga att i början så var det väldigt viktigt med belöningar vid varje minus på vågen för att man ska fortsätta att känna motivationen. Det kunde vara allt från en tidning, träningskläder, hårfärg, klippning osv. Och vid större delmål (5kg) kunde det bli massage, spa, nya träningsskor. Det som också är svårt är att ta till sig är allt beröm från alla runt om kring mig. Själv tycker jag inte att jag gjort nåt märkvärdigt, är väl inte nån stor grej att gå ner i vikt men tydligen så är många människor väldigt imponerade och inspirerade av min resa. Jag tänker att kan jag så kan ju alla andra. Du måste bara bestämma dig och göra en plan – och så klart se till att fullfölja den”

Scroll to Top