Löpning kan innefatta så mycket mer än bara ett resultat och en fysisk ansträngning.

Att springa behöver inte alla gånger jämföras med andras tider eller distanser. Det kan även handla om den mentala biten som du inte har hittat någon annanstans i ditt livspussel.

Att klocka alla dina pass kan ibland stjälpa dig, genom press & låsningar, därför förespråkar jag att man gör en mix av sina pass på en vecka, och komma ihåg – Allt kan inte mätas i tid.

Jag är en långdistans löpande tvåbarnsmamma. Löpningen för mig ger mig glädje och styrka i livet.

Jag började inte springa för att jag hade ett mål av att bli ”bäst” eller ”hamna längst upp på prispallen”. Min resa började för länge sen genom en inre läkning, en läkning som jag aldrig kunde få genom sjukvården.

Löpningen gjorde mig hel & stark. Passen var korta & kravlösa. Jag sökte frihet & endorfin kickar.

Att ge sig ut kravlöst utan mål & press är den bästa upplevelsen du kan få, dina sinnen vill oftast ha mer
av den härliga känslan & du kan redan längta efter ditt kommande pass som väntar.

Jämför inte med andra

Det mentala har så stor betydelse för oss alla. Slutar du att tänka på vad alla andra kan och gör så kommer du också att lyckas med dina mål. Alla har vi olika förutsättningar & man måste någonstans se till dem.

Jag har aldrig lyckats när jag jämför mig med andra eller när någon tränare har jämför mig med toppen. Det har bara satt låsningar i mig, spärrar som gjort att jag aldrig lyckats uppnå varken tid, mål eller fått uppleva den härliga känslan.

Mitt bästa tips är att låta det ta tid & njuta av vad löpningen har att erbjuda dig!

Hur mitt mentala orkar? Det kan du snart läsa om i nästa blogginlägg som kommer här hos Joina.